Varastotekniikka

Varastotekniikkalla tarkoitetaan laitteistoa silloin, kun rakennetaan kiinteä polttoainevarasto joko uusiin tai vanhoihin tiloihin. Erillisen hakevaraston etuna on lähinnä pitkä täyttöväli. Yleisimmin kiinteää varastoa käytetään, kun tehontarve on yli 50 kW.

Hydraulisesti toimiva TP-tankopurkain asennetaan polttoainevaraston lattialle, josta se syöttää polttoaineen pudotuskouruun. Kourusta kuljetinruuvi vie polttoaineen suoraan polttoon. Purkausleveys on 1,25 metriä ja pituutta on normaalisti 5-10 metriä.

TP-tankopurkainlaite on suunniteltu käyttäjälleen helpoksi ja toimintavarmaksi. Esimerkkinä tästä ovat TP-Stokerin valuteräksiset, ruuvikiinnitteiset raapat, jotka voidaan tarvittaessa vaihtaa helposti. Tankopurkaimen toiminta ei myöskään häiriinny polttoaineen sekaan joutuneista vieraista esineistä kuten kivistä, vaan vieraat esineet on helppo poistaa hakekourusta.

TP-tankopurkainstokerit on varustettu patentoidulla palopäällä, jossa on täysliikkuva porrasarina. Se mahdollistaa monien erilaisten polttoaineiden käytön ja varmistaa toimivuuden pienilläkin tehoilla (kesäkäyttö).

Taajuusmuuntajakäyttöinen automatiikka on helposti säädettävissä. Automatiikka käy koko ajan taloudellisesti tulen sammumatta. Mahdollinen takapalo estetään AVTA-sammuttimella ja varmistetaan lisäksi sprinklerisuuttimella.